søndag 9. desember 2007

STILLE DU LED..............HVIL NÅ I FRED......

"Lille Petter edderkopp han klatret på min vegg...."

begynte nesten å hyperventilere da jeg så at dette sjarmtrollet drev å klatre omkring på soveromsveggen min.

den første tanken som slo meg var å ringe skadedyrsentralen, å spørre om de hadde noen insektssprayer å anbefale meg mot slike kryp.

men; fornuftig som jeg var og forsatt er, kom jeg til å tenke på at dette kanskje ikke var rette folka å spørre. klokka var uansett begynt å nærme seg 24.00, og det var for sent å tilkalle min personlige skadedyrutrydder (synnøve...)

jeg satt dermed igjen med to alternativ:

a) sove i stua, å la lille petter spinne et hærli frekt vev fra taket å ned og legge en million med små egg som utvikler seg til mange kilo små-pettere.

b) ta knekken på den lille skøyeren selv.

etter grundige og reflekteterte vurderinger, bestemte jeg meg for å gå for alternativ b).
til dette prosjektet brukte jeg:

-1 stk mopp
-1 stk fluesmekker

siden jeg forsatt ikke har noen støvsuger jeg kunne suge den vesle gnageren med, måtte jeg altså ta i bruk en stor mopp. kaldt og kjølig dengte jeg moppen i veggen med all kraft, og brukte hele tyngden i kroppen for å virkelig mose dyret. for sikkerhetsskyld deiset og slo jeg edderkoppen omkring 20 ganger med moppen og ca ti-femten ganger med fluesmekken. ingen tvil om at petter døde for å si det sånt.

resultat: edderkoppen sovnet "stille" inn, og kunne sikkert blitt et fint pusslespill om jeg hadde funnet alle beina.

6 kommentarer:

Anonym sa...

hmmm, det må jeg si! Du er jammen modig!!!! Å bruke moppen var et så lurt triks, at jeg tror jeg må bruke det selv neste gang jeg er alene og ikke har støvsugeren tilgjengelig!

Anonym sa...

detta minne meg jammen om tiå i apalveien og the crossmyr...huske du tilfeldigvis tråden på putå?:)

Anonym sa...

hahahaha eg må le....dette minne meg om ein liknande episode i tromsø,der briten sto med sugaren og støvte dei mange edderkoppeggå for hara livet....og briten ropte dø dø dø dø med en kal og kynisk stemme(pluss en haug av panikk)
eg ser det levande for meg. men eg må sei at nå begynne du jo å ha ein del edderkoppliv på samvittigheten.....

Anonym sa...

Eg syns nå det enkleste ofte e det beste. Knerk dei med eit stykke papir(les MASSE papir). Då e du sikker på å få heile edderkoppen med. Ingen deler som ligge strødd rundt omkring. Tar du dei med støvsugeren, e det ikkje godt å veda om dei krype ut igjen. Så min oppfordring e: Bruk papir!

Briten sa...

PAPIR??????? denne spøken slo meg nesten i svimå. då har en jo nesten kroppskontakt me insektet, bare en liten papirklatt i fra å kjenne de hårete beina mot huden...
minner om at dette var ein farli stor eddis, bare forstørr bildet å se!!!

Briten sa...

nå begynner dette edderkopphysteriet og gå til psyken på meg. i natt drømte jeg at jeg var med i et data/tv-spill, der det var om å gjøre og komme seg vekk fra alle edderkoppene som skulle ta meg. ekkelt.